Tärkeä tiedote   |  14.03.2024  Rikkivaseliinivoidetta syyhyn hoitoon valmistavat apteekit

‹ Takaisin

  |  20.01.2015

Vihreä risti tukee Punaista Ristiä

Apteekkariliiton jäsenapteekit tukevat tänä vuonna Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvatalojen toimintaa. Vuoden aikana lahjoitetaan jokaisesta myydystä APTEEKKI-tuotesarjan tuotteesta 0,10 euroa turvataloille.

Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat apua ja tukea nuorille elämän kriiseissä. Taloihin voi turvautua ilman lähetettä, ilmaiseksi. Lisäksi turvataloihin voi soittaa kaikkialta Suomesta.

Turvatalojen tarkoituksena on vastata nopeasti nuorten ja heidän perheidensä tarpeisiin. Apuna ovat perhetyön ammattilaiset ja vapaaehtoiset. Ennaltaehkäisevällä työllä voidaan estää nuorten syrjäytymistä.

Nuoret on tällä hetkellä hyvin polarisoitunut ryhmä hyvinvoinnin suhteen. Nuoret ovatkin kertoneet turvataloihin hakeutumisen syyksi tavallisimmin perheessä esiintyvät pulmat ja ristiriidat. Myös mielenterveydenongelmat, väkivalta ja asunnottomuus voivat olla tulosyitä.

– On tärkeää, että nuoret saavat helposti ja nopeasti apua. Usein jo perheenjäsenten keskinäistä vuorovaikutusta parantamalla ja toisia kuuntelemalla saavutetaan paljon, sanoo Turvatalotoiminnan johtaja Erja Anttila Suomen Punaisesta Rististä.

Apteekit tukevat toimintaa

Apteekkariliiton jäsenapteekit tukevat tänä vuonna Nuorten turvatalojen toimintaa. Mukana olevia apteekkeja on yli 800 ja niitä löytyy kaikkialta Suomesta. Vuoden 2015 ajan jokaisesta myydystä APTEEKKI-tuotesarjan tuotteesta lahjoitetaan 0,10 euroa turvataloille.

– Punaisen Ristin Nuorten Turvatalot on meille mieluinen tuen kohde. Tuntuu tärkeältä olla tukemassa toimintaa, joka auttaa sekä yksilöä että yhteiskuntaa, sanoo toimitusjohtaja Merja Hirvonen, Suomen Apteekkariliitosta.

KATARIINA KALSTA